FOTOGALERIE CURSUS GEVORDERDEN
 
Chantal Mariella Lokenberg Ariane van Dijk

 

   

Cynthia de Nijs

In deze galerie wordt het werk getoond dat het resultaat is van de cursus fotografie voor gevorderden. Deze cursus is in 2018 omgezet in de Vervolgcursus 2.0, waarbij de inhoud nagenoeg hetzelfde is gebleven.

Tijdens deze cursus heeft iedere cursist zijn/haar thema/onderwerp gekozen waar zijn/haar grootste interesse ligt om daar een serie van te maken. Dit kon zijn portretten, landschap, journalistiek, reisfotografie etc. De bedoeling is dat iedereen aan het eind van de cursus een serie van 4 - 5 foto's heeft.

Klik op een foto/naam en kijk naar het resultaat.

Daarnaast is er als gezamenlijk thema 'Oer-Hollands' gekozen. Iedere cursist heeft een foto aangeleverd om zo tot een gezamenlijke serie te komen waarin wordt getoond wat volgens hen het oer-Hollandse gevoel weergeeft. Het resultaat is een zeer herkenbare serie hollandse beelden.

Klik hier om naar het resultaat te gaan.

Als laatste was er de doorgeeffoto. Bij deze foto is het de bedoeling om aan de hand van gevoel/beeld/associatie die deze foto oproept zelf een foto te maken. De werking is als volgt: je ontvangt een foto en maakt zelf een nieuwe foto. Deze foto geef je door aan de volgende, de door jou ontvangen foto mag niet doorgegeven worden. Aan het eind ligt er een serie van 7 foto's op tafel. Interessant was om te zien hoe de foto's zijn 'vertaald' in een nieuw beeld. Is wat jij met jouw foto had beoogt ook overgekomen bij de volgende maker en wat heeft hij/zij ermee gedaan? Zo zijn er nog tal van vragen die je kunt stellen en die het leuk maken om deze bijzondere serie te bespreken/ontleden.

Klik hier om naar het resultaat te gaan.

Gerben Dijkstra