Ariane van Dijk
 

 

Drie jaar geleden is het fotograferen voor mij een serieuze hobby geworden. Daarvoor fotografeerde ik altijd al graag, maar dit beperkte zich vooral tot het vast leggen van vakanties en de kinderen. Vanaf 2007 ben ik me meer gaan verdiepen door fotocursussen te gaan volgen. Enerzijds om de techniek beter onder de knie te krijgen, anderzijds om een stap verder te komen in het maken van creatievere beelden.
In het fotograferen is het voor mij nog steeds een uitdaging om een beeld wat zich aan je voordoet technisch goed en mooi vast te leggen. Daarnaast zoek ik naar een creatievere laag om mijn fotos een eigen karakter mee te geven. Ik probeer dit te bereiken door de manier waarop ik mijn onderwerpen in beeld breng, kader, interpreteer en soms ook creeer.
Waarom het thema Spiegelingen.
Tijdens wandelingen in het bos raakte ik geintrigeerd door de spiegelingen in de plassen.  In plassen zie je als het ware een tweede wereld. Soms als geheel en soms in delen. Dit wilde ik graag vast leggen, maar op een wat abstracte manier.

 
NAAR DE FOTO'S VAN DE SERIE