Mariella Lokenberg
 
 

Mijn naam is Mariella Lokenberg. Ik ben 50 jaar, getrouwd en heb 2 mooie dochters. Ongeveer 20 jaar geleden heb ik een analoge spiegelreflexcamera aangeschaft. Ik fotografeerde voor de lol, volgde geen fotocursussen en vond het vooral leuk te spelen met de verschillende diafragmaopeningen. Later begon ik een beetje genoeg te krijgen van het gewicht van de zware fototas die ik iedere vakantie mee moest zeulen. Ook mijn gezin werd een beetje gek van mij omdat ik volgens hen (te) vaak achterop raakte omdat ik weer zo nodig een mooi bloemetje of oud huisje wilde fotograferen. De schatten!

Daarom schafte ik een digitale compact camera aan. Lekker makkelijk! Lekker snel! Lekker licht in gewicht! En lekker om mislukte fotos direct te kunnen wissen!!! Ja echt lekker, dat wel maar .......... dit vond ik toch geen echte sport! Twee en half jaar geleden toch maar weer een spiegelreflexcamera aangeschaft. Uiteraard een digitale deze keer. Gezin was ouder geworden en ik kreeg meer tijd voor mezelf. Dus ....... vooruit op een fotocursus want ik wilde veel meer leren. Inmiddels heb ik 3 seizoenen een cursus gevolgd en ben nu aan het vierde seizoen bezig.
Deze keer bij Anja Grondman. Erg leuk om nieuwe dingen te leren. Fijn om uitleg te krijgen over de technische kant van het fotograferen. Heel leerzaam om fotos van jezelf en anderen te bespreken. En prettig om ook domme vragen te kunnen stellen! Ik heb nog lang niet alles onder de knie en vraag me soms af of me dat ooit gaat lukken maar ik heb de lol in fotograferen weer helemaal terug! Nu nog de gene overwinnen om gewoon zomaar op straat uitgebreid de tijd te nemen een mooie foto te maken of om mensen aan te spreken met de vraag of ik een foto van hen mag maken ..........

Terwijl ik een keer langs een kwekerij reed bedacht ik me dat fotograferen in een kwekerij misschien wel mooie fotos zouden opleveren voor de fotoserie die we in opdracht van Anja moesten gaan maken. Zo zou ik ook mijn gene kunnen proberen te overwinnen. Ik dacht: als ik nu niet de stoute schoenen aantrek doe ik het nooit. Ik heb een kwekerij geprikt in de Gouden Gids en brutaal weg gevraagd of ik langs mocht komen. Zouden ze dat niet gek vinden? Zou ik niet in de weg lopen? Zouden ze niet ........ Geen enkel probleem! In totaal ben ik 3 keer langs geweest. In het begin erg onwennig maar gaandeweg werd ik meer ontspannen. Het was een erg leuke ervaring en heeft me zeker geholpen meer lef te krijgen!

 
NAAR DE FOTO'S VAN DE SERIE